Vrouwenblad in het herdenkingsjaar

Concept & Creatie | Graphic Design - Woensdag 26 Februari 2014 - Geschreven door The Factory Brussels

Het vrouwenblad maakt deel uit van de reizende tentoonstelling ‘Vrouwen in de Groote Oorlog’ waarvoor Megaluna de visuele stijl ontwikkelde.

Linx+ Krant

De tentoonstelling vertelt het verhaal van een aantal Belgische vrouwen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Dit inspireerde Megaluna om een eenmalige editie van een vrouwenblad in het herdenkingsjaar uit te brengen.

“Een krant is trouwens een geweldig medium waar we de juiste sfeer mee kunnen opbouwen: grafisch maar ook qua schrijfstijl.”

In nauwe samenwerking met Linx+ en Viva-SVV, organisatoren van de tentoonstelling is ‘De Vrije Vrouw’ ontstaan. “Het eindresultaat is een geloofwaardig en interessant dagblad geworden dat je na je bezoek aan de tentoonstelling gerust op de salontafel kan laten rondslingeren”, zegt Rudi de Rechter, graphic designer bij Megaluna. “De hele grafische stijl op en rond de tentoonstelling is opgebouwd rond die typische krantenstijl uit die tijd. Een krant is trouwens een geweldig medium waar we de juiste sfeer mee kunnen opbouwen: grafisch maar ook qua schrijfstijl”, weet Rudi.

HET VERHAAL LEEFT VOORT

De bedoeling is ook om een jonger publiek te betrekken in het verhaal, naast de tentoonstelling. Geen betere manier dan een Facebook-pagina waarop de verhalen verder leven en de bezoekers alle details kunnen ontdekken van het leven van de vrouw tijdens de Groote Oorlog.

Dit artikel is geschreven door...

The Factory Brussels – schreef 12 artikels voor The Factory Brussels.

Contacteer deze schrijver

Hulp nodig bij een project?

Contacteer ons