Let’s be green, let’s be Kermit!

Print - Maandag 8 Juli 2013 - Geschreven door The Factory Brussels

Groen is – letterlijk en figuurlijk – de favoriete kleur van The Factory Brussels. Daarom vierde ons bedrijf op 31 mei zijn jaarlijkse ‘Groendag’.

Let’s be green, let’s be Kermit!

Groen is – letterlijk en figuurlijk – de favoriete kleur van The Factory Brussels. Daarom vierde ons bedrijf op 31 mei zijn jaarlijkse ‘Groendag’.

“Groendag?”, horen we u denken. Jep, Groendag! Eén dag per jaar, traditioneel eind mei, denken we bij The Factory Brussels met z’n allen de hele dag aan het milieu. En het blijft niet bij denken alleen. We voeren samen met alle collega’s projecten uit om de ecologische voetafdruk van ons bedrijf te verkleinen en onze werkplek nog aangenamer te maken.

Het initiatief van de Groendag komt van het Milieuteam van The Factory Brussels. Sven Hellemans,  productiedirecteur en milieucoördinator, legt uit: “Om elke medewerker maximaal bij het groene verhaal van ons bedrijf te betrekken, organiseren we elk jaar een Groendag. Die dag produceren we niet en werken we per afdeling in groepjes rond gloednieuwe of recent verwezenlijkte projecten. Het enthousiasme bij onze mensen is groot, wat ons extra stimuleert om het steeds beter en groener te doen. Naast het ecologische aspect, besteden we op de Groendag ook aandacht aan het welzijn van de medewerkers op werkvloer.”

Dit jaar ging de Groendag door op 31 mei en was het centrale thema ‘lenteschoonmaak’. Wat stond er die dag dan op het programma? Vooraf werden 6 ‘groenteams’ van 5 tot 12 personen gevormd. Elk team mocht 2 projecten voorstellen en/of uitvoeren, eentje om de werkplek ecologischer te maken en een andere gericht op de medewerkers. Een paar voorbeelden van projecten die ontsproten aan de creatieve breinen van onze collega’s:

  • Warmte binnen en warmte buiten beter beheren.
  • Schatten op zolder: een nieuw leven geven aan spullen waar je zelf niets meer mee doet.
  • Een bijenhotel installeren in de buurt van The Factory Brussels.
  • Zorgen voor een nieuwe picknickplek in het groen.
  • Een maandelijkse soepdag houden.

Bij The Factory Brussels weten we het al langer: er schuilt een Kermit in elk van ons.

Dit artikel is geschreven door...

The Factory Brussels – schreef 12 artikels voor The Factory Brussels.

Contacteer deze schrijver

Hulp nodig bij een project?

Contacteer ons