De dag van de lege parking

Milieu - Woensdag 18 Juni 2014 - Geschreven door Tom Struyf

Vrijdag 13 juni werd de jaarlijkse Groendag gehouden bij The Factory Brussels. Traditioneel worden de behaalde resultaten op vlak van milieumanagement gedeeld en krijgen alle medewerkers een update over de groene strategie. Een belangrijk instrument hiervoor is het ISO 140001 certificaat, dat The Factory Brussels onlangs opnieuw behaalde. Maar vrijdag was vooral de dag van de lege parking.

legeparkingDe voorbije jaren werd er heel hard ingezet op het verlagen van gas-, water- en elektriciteitsverbruik, en de resultaten mogen er zijn. “We hebben onze verwachtingen meer dan ingelost,” zegt Guido Geraerts. “Maar we kijken verder, ook op vlak van mobiliteit kunnen we nog veel bereiken. Daarom hebben we alle medewerkers opgeroepen om vandaag de auto thuis te laten om zo onze parking zo autoloos mogelijk te maken.” Een groot succes, want waar er normaal zo’n 40 auto’s te tellen zijn, stonden op de Groendag slechts 10 auto’s.

 

Ons doel is om die woon-werk verplaatsingen met 5% te doen dalen.

 

De ene collega ging al wat verder dan de andere. “Zeker voor Sandra mag je dat heel letterlijk nemen. Zij legde haar tocht van 18 kilometer te voet af,” gaat Guido verder. “Er zijn al heel wat medewerkers die met de fiets komen of het openbaar vervoer gebruiken. Ons doel is om die woon-werk verplaatsingen met 5% te doen dalen,” vult Sven Hellemans aan. Samen met Guido Geraerts maakt hij deel uit van het Milieuteam van The Factory Brussels. “We willen ook een heel open aanpak gebruiken, waar iedereen voorstellen kan indienen en zijn positieve en negatieve feedback kan geven.”

Naast een betere mobiliteit staan er nog andere doelstellingen geformuleerd rond waterverbruik, papierafval, verlichting en sluikafval rond het bedrijfsterrein.

Dit artikel is geschreven door...

Tom Struyf – schreef 28 artikels voor The Factory Brussels.

Contacteer deze schrijver

Hulp nodig bij een project?

Contacteer ons