Auto’s aan de kant in Antwerpen

Marketing & concepten - Dinsdag 24 September 2013 - Geschreven door Nick Van Walleghem

Megaluna verzorgt nu voor het tiende jaar op rij het event ‘Antwerpen Autovrij’. Wat in 2003 klein en bescheiden begon, groeide uit tot een massa-evenement met tal van leuke activiteiten.

Antwerpen Autovrij

Wat in 2003 klein en bescheiden begon, groeide uit tot een massa-evenement met tal van leuke activiteiten.

Megaluna zette dit jaar opnieuw met veel plezier zijn schouders onder het event ‘Antwerpen Autovrij’. Hierbij namen we zowel alle communicatie (ontwerp en realisatie van affiche en programmafolder, maken van promofilmpje, informatie aan buurtbewoners) als de feitelijke organisatie voor onze rekening. Vorig jaar kregen we 180 000 enthousiaste Antwerpenaren op de been, het hoeft dus niet te verbazen dat de voorbereiding van ‘Antwerpen autovrij’ tien maanden in beslag nam!

Op zondag 15 september was het weer zover en – al zeggen we het zelf – het is dit jaar opnieuw een fantastische editie van ‘Antwerpen Autovrij’ geworden. De Antwerpenaar kon in een strandstoel of hangmat genieten van de rust van een autovrije stad. Op negen verschillende pleinen konden kinderen terecht voor een ruim aanbod aan animatie, werden buurtbewoners getrakteerd op een picknick, enzovoort. Naast alle pret die er te beleven viel, had  ‘Antwerpen Autovrij’ natuurlijk ook een sensibiliserende functie. Daarom werden er op verschillende plaatsen in de stad allerlei soorten van milieuvriendelijke vervoersmiddelen gedemonstreerd – koersfietsen, plooifietsen, zeilfietsen, elektrische scooters en motorfietsen en zoveel meer – zodat het publiek ermee kon kennismaken.

Ter gelegenheid van de verjaardag van het event, wordt dit jaar ook de gids ‘Flaneren en fietsen in ’t stad’ uitgegeven, waarin de mooiste fiets- en wandeltochten van tien jaar ‘Antwerpen Autovrij’ verzameld zijn. Samengesteld en gerealiseerd door Megaluna uiteraard.

bakfiets

Heeft u een zeil- of plooifiets getest en van een heerlijke picknick genoten in ‘t stad? Ontdek dan op onze website of onze fotograaf u heeft vereeuwigd.

Of kom gewoon te weten wat u deze editie heeft gemist!

Dit artikel is geschreven door...

Nick Van Walleghem – schreef 13 artikels voor The Factory Brussels.

Contacteer deze schrijver

Hulp nodig bij een project?

Contacteer ons